Omgeving van de Quinta

Serra da Estrela

Serra da Estrela, grootste natuurpark van Portugal  waar zich de hoogste top bevindt, de Torre, met zijn 1993 meter. Het natuurpark is gevormd inde ijstijd en kenmerkt zich door grote rotsformaties, waterbronnen, vele valleien en dalen. Een uitdagend landschap dat zowel te voet, per fiets als met de auto ontdekt kan worden.

Historische dorpjes

Er zijn 12 Historische, middeleeuws, dorpjes  in de wijde omgeving te bezoeken.  Allen hebben een kasteel en zijn enige jaren geleden gerenoveerd in de oorspron kelijke stijl .

 

Natuurlijke Meren

Natuurlijke meren en stuwmeren zoals Lagoa Vale do Rossim, Lagoa Comprida, Lagoa dos Conchos en anderen.

Covão dos Conches is middels een  pijpleiding verbonden met Lagoa Comprida om deze Lagoa te voorzien van water.

 

Gletsjerdal

In het midden van het Natuurpark , onder Manteigas, bevindt zich het Gletsjerdal. Dit is het langste gletsjerdal van Europa met zijn 13 kilometer lengte. Hier stroomt rivier de Zêzere, een van de rivieren die ontspringt in dit park.

 

Covão d’Ametade en Covão da Ponte

Covão de Ametade en Covão da Ponte zijn beide hele mooie picknick plekken . De een aan rivier de Zêzere, de ander aan rivier de Mondego.

 

Poço do Inferno

Poço do Inferno, is een waterval van 10 meter hoog gelegen onder Manteigas.

In de zomer staat deze waterval meestal droog.

 

Quinta das Cegonhas

Op de Quinta is een gang gecreӫerd tussen het sanitair gebouw  en de bar / receptie. Deze gang is overkapt en er hangen aan beide wanden vitrines met informatie. Informatie zoals over onze diverse services, wandelingen, historische dorpjes, restaurants ,  een gedetailleerde kaart van de omgeving,  archeologie , musea en markten etc.

DutchEnglishFrenchPortuguese