Bar en Restaurant

Bar

De bar is dagelijks  s´ochtends  geopend voor een goede kop koffie variӫrend van een espresso, gewone koffie tot een “latte“ .  Naarmate dat het aantal gasten toeneemt is de bar s´middags en ook s´avonds geopend en is er de befaamde “pastel de nata” te verkrijgen.

 

Restaurant

We koken graag voor de gasten die hier verblijven. We koken lokale gerechten van de streek . We maken hierbij gebruik van de produkten zoals de befaamde groene kool, de streekgebonden worstsoorten, lamsvlees, geitenvlees, vlees van het zwarte varken en niet te vergeten de `bacalhau`.   Bij de gerechten kunnen heerlijke wijnen van de streek genuttigd worden zoals een eenvoudige tafel wijn of een  DOC van enige jaren oud.

Er zijn ook kleine gerechten te verkrijgen zoals  eigengemaakte  rundvlees croqueten, kleine snackjes voor bij de borrel, frietjes, olijven en kaas-/worstplateau.

In de lente en herfst wordt er enige malen per week een dagmenu gekookt voor onze gasten geserveerd in buffet vorm. In de zomer is dat dagelijks en men wordt dan buiten op het terras aan tafel geserveerd.

 

Lunches op Zondag

Data voor de lunches op zondag zijn voor de komende periode:

29 maart
12 april – Paas Lunch

26 april
3 mei – Moederdag
17 mei

31 mei

7 juni

14 juni

28 juni

 

Enige ideeӫn met betrekking tot menu´s

Voorgerechtjes:

Kabeljauw salade, inktvis salade, typische worstsoorten en schapen -/ geitenkaas van de streek, brood met kruidenboter, olijven en salades.

Soepen:

Groentesoep, kastanje puree, courgette soep, wortelsoep, spinaziesoep, kippensoep, koolsoep, tomatensoep, erwtensoep.

Hoofdgerechten:

Rundvlees met champignons, lamsvlees, “chanfana” = geit)  rundvlees met paprika en ananas, kabeljauw van het huis (met uien en paprika), gebakken kabeljauw, gegrilde vis (forel), eend met rijst, vispotje en nog veel meer.

Nagerechten:

Hangop met zoete pompoen, ijs met bessen, rijst pudding, vla, kokosnoot taart, cake , fruit van het seizoen, tiramisu, chocolademousse en molotoff.

Ook worden er op verzoek vegetarische gerechten geserveerd evenals diӫten.

 

KOOKVAKANTIE AUTHENTIEKE PORTUGESE KEUKEN

Vol trots bieden we dit najaar op onze Quinta een all-in-one kookworkshop aan.

In een week tijd leer je koken op traditioneel Portugese boeren wijze, volg je diverse excursies en maak je kennis met regionale streekproducten.

Ruimte voor genieten en ontspanning is er ook!

Dagelijks proeven we van hetgeen is geleerd. Relaxen kun je onder de kiwibomen, aan het zwembad, middels een massage  of in onze nieuw verwachte sauna.

Data, prijzen en exactere invulling volgen nog.  Er wordt gedacht aan begin oktober van 2020.

Ben je al nieuwsgierig geworden of wil je als eerste op de hoogte worden gebracht neem dan kontakt met ons op.

DutchEnglishFrenchPortuguese