Smaak van Cegonhas
Landelijke keuken, puur, zonder poespas, streekproducten, ambachtelijke technieken, traditionele bereidingswijzen, samen koken, eten, drinken en genieten. Dit zijn ingrediënten van de kookcursus die ik met trots aanbied in samenwerking met Quinta Das Cegonhas.
Wat?
Jij regelt de vlucht naar Porto en ik verzorg de rest! We gaan vijf dagen koken, genieten, uitproberen en samen ontdekken wat de Portugese keuken zo bijzonder maakt. Ook bezoeken we vier interessante locaties die met deze authentieke keuken te maken hebben. We gaan zelf bekende en minder bekende gerechten maken. Naast de aanwezige uitgebreide keuken gaan we ook buiten aan de slag met de hout gestookte oven, de barbecue en de rookoven. Iedere keer weer met aandacht voor authentieke technieken en smaken.
Wanneer?
Met wie ga je dit avontuur aan?
Goede vraag! Ik ben Ingrid van den Arend en al 30 jaar culinair redacteur, receptenschrijver, kookdocent, conceptbedenker en inspirator. Authentieke gerechten uit verschillende culturen uitproberen, daarmee experimenteren en de originele smaak naar boven krijgen, doen mijn hart sneller kloppen. Dit komt door de ambacht, traditie en de vaak prachtige verhalen die hierachter schuilen. Eten is voor mij zoveel meer dan voedsel alleen. Samen koken is een eeuwenoude manier om te verbinden: de tuin met de keuken, de grond met het bord en de mensen met elkaar. Zoeken naar de beste smaakcombinaties, met bekende en onbekende producten. Ik neem je er graag in mee!
Lijkt het je wat?
Laat me dit dan weten via E-mail of vul het formulier hier naast in. Ik stuur je dan zo spoedig mogelijk meer informatie, zoals het programma, de algemene voorwaarden en een inschrijfformulier. Heb je vragen? Stel ze gerust!
Brochure